Đang thực hiện
Giáo dục
Thứ 3, 17/05/2016 09:23 GMT+7
Nhật Bản đang làm gì để bồi dưỡng nhân tài khoa học kỹ thuật

Nhật Bản đang phải đối mặt với thực tế đang mất dần vị thế thống trị trong toán học và khoa học.
Nhật Bản xếp thứ 5 thế giới về số lượng bài báo khoa học được xuất bản từ 2009 đến 2011, rơi xuống từ vị trí thứ 2 thời điểm 10 năm trước. Về số lượng trích dẫn trong các bài báo khoa học, Nhật Bản từ vị trí thứ 4, hiện xuống vị trí thứ 7. Trong khi đó, số lượng bài khoa học được xuất bản ở Trung Quốc, Hàn Quốc, Ấn Độ đang tăng mạnh.

Một trong những nguyên nhân lý giải việc Nhật Bản yếu đi trong học thuật là do số lượng người Nhật học ở nước ngoài ngày càng ít đi, vì những bài báo khoa học thường là của đồng tác giả, cùng với những học giả ở nước ngoài, đó là cách mà các nhà nghiên cứu thường làm trong thời gian gần đây.

Theo Sách trắng về khoa học và công nghệ năm 2013, sức mạnh của Nhật Bản giảm cả về số lượng và chất lượng. Những nhà quan sát đã chỉ ra những sự yếu kém trong hệ thống giáo dục của Nhật Bản. Ví dụ, kỹ năng ứng dụng toán và khoa học của học sinh 15 tuổi người Nhật theo đánh giá của PISA năm 2012 đều thua kém học sinh của các nước Singapore và Thượng Hải-Trung Quốc... Trong một điều tra 1.229 giáo viên khoa học tại trường Cấp II do Tổ chức Khoa học và Công nghệ Nhật Bản tiến hành năm 2012, chỉ có 5% giáo viên nói rằng, họ có hướng dẫn đặc biệt cho học sinh có năng lực hiểu biết vượt trội.


Nguồn: The Yomiuri Shimbun

Những nhà quan sát dựa vào đó cho rằng, giáo viên áp dụng giáo dục thông thường đối với học sinh có năng lực hiểu biết vượt trội sẽ tạo ra một tác động tiêu cực đối với năng lực của học sinh, không giúp được năng lực đó phát triển.

Trong các trường trung học ở Mỹ, việc dậy chương trình đại học không còn là điều mới. Ở những nơi như bang Georgia, Mỹ, trẻ em được học những giáo trình tương ứng với với năng lực của mình.

Theo giáo sư Manabu Sumida, phó giáo sư chuyên về nghiên cứu giáo dục khoa học tại Đại học Ehime, đứng từ quan điểm gắn kết tầm quan trọng với bình đẳng, giáo dục tuyển chọn được xem như là điều cấm kị ở Nhật Bản. Do vậy mà tình trạng thực tế của học sinh tài năng vẫn còn khá mơ hồ, rõ ràng cần phải có hệ thống hướng dẫn giáo viên giúp họ nuôi dưỡng những học sinh tài năng.

Nguồn: The Yomiuri Shimbun

Vậy Nhật Bản đang làm gì để cải thiện tình hình?

Các tổ chức khoa học và giáo dục của Nhật đang nỗ lực tìm kiếm những trẻ em tài năng trong khoa học và bồi dưỡng các em theo cách đặc biệt trước khi các em vào Đại học. Mục đích là để nuôi dưỡng những nhà khoa học có tài, và sản sinh ra những nhà nghiên cứu khoa học mang tầm cỡ thế giới.
Động thái bao gồm cả những dự án của chính phủ được khởi động nhằm mang lại giáo dục chuyên sâu cho 700 học sinh tài năng, sử dụng 8 trường đại học như là những trung tâm, công cụ đạt được mục tiêu đó.

Trong khi đó, ngày càng nhiều các trường đại học sẵn sàng xem xét những học sinh đoạt giải trong các cuộc thi Olympic khoa học quốc tế, trong quá trình tuyển chọn đầu vào.
Một trong những yếu tố quan trọng đằng sau động thái này là sự quan tâm đến hiện trạng nghiên cứu khoa học và công nghệ của đất nước.

Mana Masui, học sinh 12 tuổi, học sinh lớp 6, trường Cấp II ở Suginami, Tokyo, khoe rằng, cậu đã nuôi trồng thành công 6 loại nấm nhớt, cơ quan đơn bào giống amoeba trong một thời gian dài, và thấy thật thú vị khi quan sát các loại nấm nhớt khác nhau hoạt động theo các cách khác nhau. Trong nhà của mình, Masui đã quan sát nấm nhớt thu thập từ rừng và nhiều nơi khác từ những năm đầu ở trường Cấp I. Trong tháng 3 vừa rồi, nhà khoa học trẻ tuổi này đã được mời công bố nghiên cứu của mình tại một hội nghị chuyên đề ở Đại học Hiroshima ngay khi vừa tốt nghiệp tiểu học.


Mana Masui khoe những chiếc khay nhựa có các loại nấm nhớt tại gia đình của mình ở Suginami, Tokyo.

Nghiên cứu của Masui được khen ngợi bởi Giáo sư Ryo Kobayashi của Đại học Hiroshima, người vừa đoạt giải Ig Nobel (giải giành cho những phát minh kỳ quái) cho việc nghiên cứu nấm nhớt. Giáo sư cũng cho rằng, Masui rất giỏi trong việc đặt giả thuyết và nghiên cứu tỉ mỉ tính chân thực của chúng.

Nghiên cứu của Masui được sự hỗ trợ của Tổ chức khoa học và công nghệ Nhật Bản, một tổ chức hành chính độc lập. Sự hỗ trợ của tổ chức này là một phần của chương trình bắt đầu năm từ 2008 nhằm sản sinh ra những tài năng nghiên cứu cho tương lai. Cùng với chương trình này, Đại học Tsukuba vừa đề nghị hỗ trợ khoảng 20 học sinh trên toàn quốc có thành tích xuất sắc trong học tập khoa học hàng năm, có độ tuổi từ lớp 5, Cấp I đến Cấp III. Trong trương trình này, Masui được chọn khi còn đang học lớp 5 ở trường tiểu học. Cậu bé đã nhận được sự hướng dẫn đặc biệt từ các giảng viên của Đại học Tsukuba.

Để đạt được mục tiêu, Tổ chức khoa học và công nghệ Nhật Bản còn có kế hoạch mở rộng chương trình vào năm nay bằng việc lập ra các trung tâm tại các trường đại học để tuyển chọn từ rất nhiều vùng khác nhau khoảng 700 em học sinh Cấp III có tầm hiểu biết về khoa học xuất sắc.

Tổ chức cũng hi vọng sẽ kết hợp với các trường Cấp III, được xem là trường điểm, trường chất lượng cao bởi Bộ giáo dục, thể thao, khoa học và công nghệ Nhật. Theo sự sắp xếp này, giảng viên đại học sẽ trực tiếp dạy các học sinh tài năng theo lĩnh vực mà các em đã lựa chọn nghiên cứu. Những sinh viên tài năng cũng được khuyến khích và hỗ trợ theo học ở các Đại học nổi tiếng về khoa học và công nghệ ở nước ngoài.

Cuộc thi Olympic khoa học quốc tế đang thu hút được sự chú ý trong lĩnh vực khoa học.
Các trường đại học trên toàn nước Nhật đang chú ý theo dõi sinh viên Nhật đạt kết quả trong trong kỳ thi Olympic khoa học quốc tế, để tìm ra những sinh viên xuất chúng cho đất nước. Trong cuộc thi Olympic khoa học quốc tế, một nhóm các thí sinh từ trường cấp II và cấp III trên toàn thế giới sẽ tranh tài, không chỉ về kiến thức khoa học kỹ thuật và còn về khả năng tư duy logic, sáng tạo.


Nguồn: The Yomiuri Shimbun

Trong cuộc thi đầu vào năm 2014, theo Tổ chức khoa học và công nghệ Nhật Bản, có 26 trường đại học, bao gồm cả Đại học Osaka và Viện công nghệ Tokyo, đã thực hiện tuyển chọn dựa trên những thành tích đã đạt trong các kỳ thi Olympic khoa học quốc tế song song với kỳ thi đầu vào.

Đại học Tokyo sẽ lần đầu áp dụng bài kiểm tra dựa trên sự giới thiệu vào mùa xuân năm sau, và kết quả trong các kỳ thi Olympic khoa học quốc tế cũng được xem xét để lựa chọn.

Trong khi đó, Đại học y thuộc trường Đại học Kyoto cũng sẽ áp dụng cơ chế nhận các thí sinh trong các kỳ thi Olympic khoa học quốc tế từ năm 2016. Hệ thống sẽ nhắm đến các thí sinh đang ở năm thứ 2 của cấp III.
Đại học Kyoto sẽ là trường đại học công lập thứ hai cho học sinh đăng ký khi chưa kết thúc học Cấp III, sau Đại học Chiba, Đại học Chiba áp dụng cơ chế này từ năm 1998.

Sau nhiều năm, một số lượng lớn các trường đại học nước ngoài đã sẵn sàng nhận những sinh viên tham dự các kỳ thi Olympic khoa học quốc tế. Ở Nhật, ngày càng có nhiều trường Cấp III mong muốn và động viên học sinh thi tuyển vào các trường đại học ở nước ngoài.

Một quan chức ở đại học Tokyo cho biết, việc xem trọng vào thành tích của sinh viên đạt được trong các kỳ thi Olympic quốc tế trong cơ chế tuyển chọn dựa trên sự giới thiệu, một phần nào, có thể ngăn được chảy máu chất xám.

Những thí sinh được tuyển chọn đi thi Olympic khoa học quốc tế phải phải qua 2 vòng, vòng sơ tuyển và vòng tuyển chọn cuối cùng. Số lượng thí sinh ở vòng sơ tuyển đã tăng gấp 4 lần trong vòng 10 năm.

Theo phó chủ tịch Đại học Waseda, thật là khó có thể nhận ra khả năng của thí sinh chỉ bằng cơ chế phỏng vấn và cơ chế giới thiệu, các cuộc thi Olympic khoa học quốc tế là thước đo khá tin cậy, bởi để đại diện cho Nhật Bản đi thi, các thí sinh phải trải qua rất nhiều tháng tập huấn, tuyển chọn, và phải vượt qua rất nhiều thí sinh khác.

Tomohiro Soejima, 19 tuổi, đang nghiên cứu tại một Khoa của Đại học Rikkyo, trong khi vẫn đang theo học tại trường Cấp III Rikkyo Ikebukuro, trường thuộc Đại học Rikkyo. Khoa ở đại học thì nằm ngay sát trường trung học. Khi còn đang học Cấp III, Soejima đã đạt huy chương vàng Olympic hóa học quốc tế 2 năm liên tiếp. Nhờ có thành tích này Soejima đã được nhận vào Học viện công nghệ Massachusettes của Mỹ (MIT).

Soejima cho biết, bạn sẽ không thể đạt kết quả tốt trong các kỳ thi Olympic chỉ nhờ vào việc nghiên cứu một xu hướng trong các câu hỏi thi và cách trả lời chúng, như khi bạn chuẩn bị cho kỳ thi vào đại học. Bạn cần có những kỹ năng để hiểu thấu đáo kết quả của các thí nghiệm được lặp đi lặp lại.

 
Tổng hợp và dịch bởi ionovietnam.com
Theo The Yomiuri Shimbun đăng ngày 06/05/2014

 
Ý kiến bạn đọc
 • What's the last date I can post this to to arrive in time for Christmas? slimquick protein shake with green tea reviews This has not resolved the situation, and, in some cases, has even worsened it by leading to a significant increase in ferocity and defections.
  12 phút trước
 • How do you do? buy 310 shake australia It is also important to make sure the patient is taking their medication correctly. modafinil import norge Cylance has said it uncovered more than 50 victims from what it dubbed Operation Cleaver, in 16 countries, including the United States.
  12 phút trước
 • I'm sorry, I didn't catch your name valium før eksamen In Crimea, which has been part of Ukraine for 60 years, Russia has basically blown up the existing banking system, forcing Ukrainian banks to close, banning the Ukrainian currency and replacing the region's retail banking network almost overnight
  12 phút trước
 • Could I ask who's calling? pomada furacin serve para furunculo mobilecarrier Sprint and is the largest investor in China e-commercecompany Alibaba. trim biofit ingredients On Wednesday, 18 American business groups urged Beijing topostpone rolling out the regulation, which they argued weremotivated by protectionism as well as security concerns thatintensified in the wake of disclosures of U.S
  12 phút trước
 • Children with disabilities cost of allopurinol 100 mg without insurance He also allegedly used her email account to send inappropriate emails to her work colleagues.
  12 phút trước
 • Free medical insurance cost of prescription zantac It comes at a sensitive time, not just as talks over a deal on Iran's nuclear programme reach a critical stage, but also as speculation is rife over the health of the supreme leader himself
  1 giờ trước
 • What do you do? drug abuse of valium A canoeing venue is being moved due to protests over the potential disruption to a wetland habitat on Tokyo Bay.
  1 giờ trước
 • Accountant supermarket manager valium make you gain weight And while of course she's got tons of prowess on the catwalk, it's her impossibly cool personal dress sense, and her rock 'n' roll lifestyle, that we really obsess over.
  1 giờ trước
 • Would you like to leave a message? image revive canada He warned that the longer the outbreak went uncontained, the greater the possibility the virus could mutate, making it more difficult to contain slimina reviews 2012 For more ethanol to be blended in, a greater amount of fuel would need to contain gasoline with 15 percent or 85 percent of the renewable fuel.
  1 giờ trước
 • How would you like the money? sayonara zetsubou sensei order Meanwhile, over 36,000 breath tests were carried out on drivers at more than 7,500 checkpoints nationwide, with around 20 drivers being arrested every day on suspicion of driving while intoxicated neo40 daily price However the recent findings among mice is definitely going to open a new door for the treatment of Autism.
  1 giờ trước
 • Who's calling? where to buy kangaroo meat uk "Those bonds require Petrobras to issue financialstatements that comply with IASB rules, but Note 2 to the newfinancial statements admits that they do not." prednisone for dog allergies dosage She's already one of the top scorers in school history and one of the best players in the country
  2 giờ trước
 • I'll put him on metaslim weight loss reviews Belgian investigators were also examining if a man detained in the city of Charleroi on suspicion of arms trafficking had any links with Amedy Coulibaly, the gunman who killed four Jews at a kosher supermarket in Paris last week.
  2 giờ trước
 • Nice to meet you fortigel benefits And though they won the Northwest Division, they'll open the playoffs on the road side effects aricept 10 mg tablets If there's one thing the celebs are good at, it's breaking out a sweat in style
  2 giờ trước
 • I need to charge up my phone fitne herbal tea experience (Additional reporting By Francesco Canepa; Editing by LarryKing and Susan Fenton) golden lion tamarin endangered “A thorough examination of the records – including a large volume of work e-mails – shows a number of public servants expressing racist comments or gender discrimination; demonstrating grotesque views and images of African Americans in which they were seen as the ‘other,’ called ‘transient’ by public officials, and characterised as lacking personal responsibility.”
  2 giờ trước
 • Could I order a new chequebook, please? valium dosing instructions The event is free of charge and is open to anyone who wants to find out more about the condition buy xanax yahoo Johnson insisted that he hasn’t placed any restrictions on Idzik’s spending and disagreed with the take that the GM should have spent more to better position the team for a playoff run in 2014.
  2 giờ trước
 • Your cash is being counted levofloxacin common side effects The security lapses, along with a 2011 incident in which seven gunshots were fired at the White House, had raised concerns across Washington that Obama was not as well protected as he should be in an age of global tumult.
  3 giờ trước
 • I like watching TV tengda stamford lunch menu He adds that Europe's public resources are stretched, which is putting a strain on investment, a large amount of which comes through public expenditure. neomycin polymyxin b sulfates and dexamethasone ophthalmic ointment The second season of FX's "Fargo," adapted from Joel and Ethan Coen's 1996 Oscar-winning film of the same name, will follow a 1979 crime story across 10 episodes, set in Sioux Falls, South Dakota, and Luverne, Minnesota.
  3 giờ trước
 • I have my own business depakote level reference range 15that it was recalling those on furlough and offering itsstewards a voluntary buyout of up to $100,000. smartlash ingredients ultra-low sulfur diesel futures HOc1 gained more than 2 percent, "scooping up some support off seasonal agricultural demand and steady export trade," said Jim Ritterbusch, president at Ritterbusch & Associates.
  3 giờ trước
 • The line's engaged zelfdoding valium Russian Foreign Minister Sergei Lavrov said there would be no military intervention from Russia in Ukraine valium suppliers india This came up in Iyer’s conversations with clients at the peak of the Ebola crisis in West Africa, when employers had questions about what measures they could take with employees returning from affected countries
  3 giờ trước
 • I've been made redundant is provigil used for depression The patients were infected with drug-resistant bacteria, including the rare Carbapenem-resistant enterobacteriaceae, which are difficult to treat because they have high levels of resistance to antibiotics, said Dr
  3 giờ trước
 • I never went to university promethazine with codeine cough syrup green Shorter-dated real yields are actually negative, with inflation outstripping nominal yields. viarexin free sample This was done to keep track of the emergence of pain while undertaking different activities over a long period.
  4 giờ trước
 • Could I take your name and number, please? signs of prednisone overdose in dogs It will be complemented with an online campaign and will begin influencing the company's print advertising creative. boiling point definition He contended that the club was responsible because he was representing the Seahawks.
  4 giờ trước
 • This is the job description herbal viagra reviews best one 1 would require clinics to meet a set of building standards ranging from widening halls to having facilities for certain surgeries that abortion rights advocates said were unnecessary, especially when an abortion is medically induced. siesta key toasted coconut rum where to buy And in the recent BBC TV series, Benedict Cumberbatch has a nicotine patch instead.
  4 giờ trước
 • Three years valium 10 mg posologia Rice always says she will never run – “It’s not in my DNA” she states – but of course that slightly prim self-abnegation only serves to fan the fans’ ardour.
  4 giờ trước
 • I'm a trainee periactin buy no prescription Sale is so tough on lefties that McCann, Ellsbury and Brett Gardner did not start (Gardner sat because of a sore ankle) and McCann admitted, “You look to hang in there against Sale because you know you’re not going to get a lot.”
  4 giờ trước
 • Where's the nearest cash machine? trazodone mg for sleep Department spokesman John Harrell told the Daily News the agency was disturbed not only by the family's actions, but that the video received hundreds of thousands of views before anyone reported it to the proper authorities. buy phenibut walgreens The five major Dublin public voluntary hospitals have failed to comply with a HIQA recommendation that they should hold their board meetings in public, two years after the health safety watchdog told them they should do so.
  5 giờ trước
 • An envelope zofran zydis 4 mg 10 tablet This is a type of cookie which is collected by Adobe Flash media player (it is also called a Local Shared Object) - a piece of software you may already have on your electronic device to help you watch online videos and listen to podcasts. glipizide xl classification "I think what Nicola will be very clear today - the more women we can get into work, the more that will strengthen Scotland's economy."
  5 giờ trước
 • Sorry, I ran out of credit cyproheptadine hydrochloride On the other hand, the McDonnells, even if the jury had found that they did not violate the law, received a Rolex watch, money for their daughter’s wedding and other benefits from a wealthy Virginia businessman who was trying to use his connections with the governor to grow his company.
  5 giờ trước
 • I was made redundant two months ago medifast shakes product reviews Once La Barre's tongue had been cut out and his head chopped off, his mortal remains were burned by the public executioner, and dumped into the river Somme
  5 giờ trước
 • I'm not working at the moment how long does valium stay in the body urine test Officials at Lancashire County Council in northwest Englandsaid last week Cuadrilla's applications should be rejected whenthe council voted, because the work would be too noisy andcreate too much traffic. stacker 2 ephedra free ingredients The same scout thought Tanaka was still tentative with his fastball, especially considering the big lead, and thought the Sox weren’t chasing his splitter because “everything he was throwing was down in the zone."
  5 giờ trước
 • I can't get a signal buy promethazine codeine syrup uk Earlier this month, XL Group Plc said it would buyunderwriter Catlin Group Ltd for about 2.79 billionpounds ($4.2 billion), increasing the Dublin-based insurer'sshare of business written in the Lloyd's of London market tonearly 10 percent.
  6 giờ trước
 • I'm about to run out of credit duramax bad injector cup Douglass managed to crawl into the lobby, where another trooper brought him into a secure area of the barracks
  6 giờ trước
 • Could I ask who's calling? trazodone side effects rxlist By documenting the appalling consequences of two climate changes, Rosen and Parker validate wariness about behaviors that might cause changes … Neither book, however, supports those who believe human behavior is the sovereign or even primary disrupter of climate normality, whatever that might be
  6 giờ trước
 • Nice to meet you septra ds/bactrim ds and alcohol The nationwide data -- published in the Journal of the National Cancer Institute and co-authored by the American Association of Central Cancer Registries, the American Cancer Society, the Centers for Disease Control and Prevention, and the National Cancer Institute at the National Institutes of Health -- may help doctors identify which patients are at most risk for each type of breast cancer and which treatments may be most effective.
  6 giờ trước
 • I've come to collect a parcel clomiphene citrate 50 mg price in india If T-Mobile succeeds in its bid to convince regulators to rig the incentive auction, the consequences could be damaging, particularly for the auction itself
  6 giờ trước
 • I'd like to tell you about a change of address mixing promethazine codeine and xanax The Beale case, in turn, sparked a recent “early warning” report of EPA’s Office of the Inspector General that revealed eight other agency employees had taken a total of ten years of officially-mandated leave from their jobs
  7 giờ trước
 • I want to make a withdrawal mary i max cda napisy The researchers focused on the long-term health-related quality of life (HRQoL) of these survivors xanax posttraumatic stress disorder Allan Houston became the franchise’s first $100 million man 14 years ago and right on cue his knees gave out
  7 giờ trước
 • I'm retired p57 hoodia diet pills "These medical assessments are done by doctors with a specialty in aviation health," said Richard Taylor, a spokesman for the United Kingdom's Civil Aviation Authority
  7 giờ trước
 • I'd like to cancel this standing order modafinil induced psychosis With the weight of the tiger, I thought I would fall, so I grabbed hold of his torso and laid my head against his chest
  7 giờ trước
 • perfect design thanks black jack mens cowboy boots Upon productapproval, Sun Pharma will be responsible for regulatoryactivities, including manufacturing and marketing the approvedproduct, the companies said. provigil shelf life Ironically, Ferguson’s population had once been seen as a good example of integration
  7 giờ trước
 • How much does the job pay? zyvox antibiotic drug He contributes to all NBC News properties, including “Nightly News with Brian Williams,” “TODAY” and MSNBC. how long does valium expire 30, the company's shares peaked at $99.70, suggesting, for example, that Janus paid at most $345.36 million for its stake
  8 giờ trước
 • Where do you study? can you give dog valium “Today, 28 countries expressed their solidarity with the Syrian refugees but also with the five neighbouring countries which are hosting them.. can i take avodart every other day "We have also hit services on the Darknet using Tor where, for a long time, criminals have considered themselves beyond reach," he said
  8 giờ trước
 • A book of First Class stamps revitol eye cream amazon uk The GP chief in the IMO, Dr Ray Walley, says GPs will have to be compensated for loss of private practice if free GP care for all is to be introduced
  8 giờ trước
 • I've got a very weak signal lancome hypnose drama maskara seti Yes, it’s just an announcement of an announcement, but it seems that finally, after months of speculation, we’re one step closer to finding out who will take the three lead roles in the California-set second season. resveratrol weight loss testimonials They represent the arms makers, the Military Industrial Complex, that suck the life out of all else with fiscal abandon
  8 giờ trước
 • Get a job tinea versicolor oral treatment ketoconazole Especially when, according to the NY Times of 28 Sep 2006, “Bank of America acknowledged yesterday that its lax operations allowed South American money launderers to illegally move $3 billion through a single Midtown Manhattan branch.”
  8 giờ trước
 • I'd like to cancel this standing order testoripped 400 I think looking back, the look and style of everything really sits well with nostalgic feelings of being young and being in school levaquin dosing renal The amateur video showed scenes of chaos - tens of doctors jostling from wounded to wounded; journalists with bulky TV cameras swarming around beds where dark red patches bloomed through patients' dressings.
  9 giờ trước
 • I'd like , please cheap soma san francisco He says that five years ago, producers were worried about creating dramas set in an “every world” so that audiences could relate, but that there’s now a willingness to celebrate more unusual locations.
  9 giờ trước
 • I'm unemployed valium infusion dose Bratton said ShotSpotter will allow cops to respond to incidents “in a more timely manner, and provide us with the ability to help victims, solve crimes and apprehend dangerous suspects more quickly.” is provigil good for you “This is part of a pattern where China is very willing todo things that upset the U.S
  9 giờ trước
 • How many weeks' holiday a year are there? optimum nutrition gold standard whey buy online india However, overuse of these drugs has led to a rise in antibiotic resistance and so-called ‘superbugs' such as MRSA cortisol level test for dogs "They then tell the authorities, who feel the heat from the notel to check whether or not it has been recently used, that they were watching North Korean films".
  9 giờ trước
 • I'd like to transfer some money to this account sensei le fox twitter "This is the best moment — the first bite," Kim, a freelance film editor who indulges about five times a week, says between gulps
  9 giờ trước
 • Where's the nearest cash machine? cyproheptadine paediatric dose Butan Internal Revenue Service guideline prevents five or fewershareholders from owning 50 percent of a REIT's equity, aprovision known as the 5/50 rule
  10 giờ trước
 • I'd like to tell you about a change of address nizoral canada coupon More generally, this marks the beginning of an entirely new era of how communications are regulated in the United States." power testro and real nitro reviews A new 10,000 bpd stabilizer and 21 storage tanks in Live OakCounty, Texas, had a combined $100 million price tag, while a 50,000 bpd splitter costs about $250 million
  10 giờ trước
 • I like watching football buy super male vitality uk Scientists have been saying for several years that the devices, which can trap and manipulate objects and are featured in the Star Wars films, were theoretically possible. fenofibrate 160 mg price Developers have begun the process for seeking the okay to build three towers as much as 48 stories tall above the East River Mall at 116th St
  10 giờ trước
 • I went to myoripped thermogenic fat burner And party it’s because somewhere deep inside Nick Clegg is relief that after five years of constant bombardment he can finally see the whites of his enemy’s eyes.
  10 giờ trước
 • I went to grockme sold in stores In May 2005, Vice President Dick Cheney famously said the insurgency in Iraq was “in the last throes,” though the insurgency rages on a decade later.
  10 giờ trước
 • Where do you study? para que sirve el cataflam diclofenaco suspension
  While cheaper oil is expected to lower Canadian economicgrowth somewhat, the effect on oil producers will be offsetpartly by the increased spending power of consumers andbusinesses and by stronger demand from the United States.Economists say lower oil prices benefit the U.S modafinil pills online Robert Durst, member of awealthy New Yorkrealestate familyandsuspect in three murders spanning 35 years in California, Texas, and New York,has been arrested in New Orleans for the murder of an associate fifteen years ago.
  11 giờ trước
 • I'd like to cancel a cheque valium mot angst "There's an entirely new set of actors," said Bindu Ananth,a member of the RBI committee that designed the payments banksrules
  11 giờ trước
 • I can't get a dialling tone turboslim cronoactive mexico donde comprar As Ballard prepared to leave the Leaf draft table and head up to his cottage, he told me to send Bob over to get a deal settled
  11 giờ trước
 • I saw your advert in the paper zantac usual dosage “That’s obvious, it doesn’t take an attorney to figure that out patient education on coumadin diet Can we assume since our foreign policy is one of imperialism for corporations and the counsel on foreign affairs make suggestions on our foreign policy to the government, that what many people believe, that the CFA works for the wealthy banks and the heads of the free masons, is true?
  11 giờ trước
 • I have my own business price of estrace cream "The vast majority of users are having a smooth experience during the first day of open enrollment," said administration spokesman Aaron Albright. can i take valium with tylenol officials say they have not ruled out escalating military action against Islamic State, which has increased its overt threats against the United States since the air campaign in Iraq began.
  11 giờ trước
 • I'm about to run out of credit cheap tramadol sale Hyundai Motor will pay 55 percent of the price, followed by Hyundai Mobis Co Ltd with 25 percent and Kia Motors Corp with 20 percent, the companies said
  12 giờ trước
 • Could you please repeat that? can you take zofran after expiration date Altuve had already been a great second-base option because of his stolen-base totals and rock-solid batting average, but he took things to a whole new level last season valium 10mg reviews industries," said Steve Blitz, chief economist at ITG Investment Research in New York.
  12 giờ trước
 • Get a job modafinil average dose According to INMO general secretary, Liam Doran, while this plan is more ‘focused and realistic, it simply provides for an overstretched, overworked and under-resourced health service to continue managing crises every day'.
  12 giờ trước
 • A packet of envelopes hund valium silvester Earlier this week, Longo said police "don't have any substantial evidence" supporting fears of foul play, despite the release of another video showing Graham running
  12 giờ trước
 • The manager does xanax and valium show up the same on a urine test It’s the same thing as batters and pitchers loading up on pine tar or using suntan lotion to give the ball a little jump generic xanax from canada I have been considering carefully over recent days the activity levels of smaller hospitals and the assistance they offer the larger acute sites during busy periods."
  12 giờ trước
 • Excellent work, Nice Design what is the best dosage of valium “North Yorkshire Police also prides itself on the strict compliance with the complaint recording rules set out in the Independent Police Complaints Commission’s Statutory Guidance, which is reflected in the higher-than-average number of complaints the force’s Professional Standards Unit deals with.”
  13 giờ trước
 • I'm retired junivive cream uk scam Yet how can any campaign be mounted against extremism when there appears to be no strategic policy of zero tolerance for terrorism or a central authority. pms trazodone 50mg for sleep Earlier this year, an Iranian man was killed in a beating by - according to an official report - a mob of security guards and PNG local residents who had broken in to the Manus Island camp during a night of violence.
  13 giờ trước
 • Very Good Site phenergan drug addiction Hackers have done even better than most people who do e-commerce business or store content online only might imagine what happens if you drink alcohol with valium If Scotland was forced to adopt its own currency, and did not peg it permanently and sustainably to the pound, there would be substantial costs for exporters on both sides of the border - the cost of converting the currency, and the cost of hedging the currency against fluctuations.
  13 giờ trước
 • I've got a part-time job valium to versed conversion Among the items in the box were two dozen coins including a 1652 Pine Tree Shilling struck by colonists in defiance of England, a bronze medal portraying George Washington, a silver plate made by Revere, and colonial records and newspapers. buy biofreeze wholesale The punt, however, went to Stedman Bailey on the opposite side of the field, unbeknownst to most of the Seahawks coverage team
  13 giờ trước
 • The line's engaged can you take 50 mg of valium The 37 children, most of whom have lost a parent in fighting between Hamas and Israel, were to enter Israel on Sunday and spend a week visiting Jewish and Arab communities, a zoo, and travel to the West Bank for a meeting with the Palestinian president. metoclopramide dosage in dogs All we’re dealing with are politicians at the end of their careers and persuasive undercover journalists.
  13 giờ trước
 • I'll call back later xanax 2mg made The Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) is committed to building highly sophisticated prostheses, giving wounded servicemembers and veterans naturally functioning limbs. side effects of tizanidine hcl 4mg Where elderly Communist librarians once stood guard over copy machines, activists say a slew of regulations this year aim to police the web at one step removed, enabling authorities to target leading dissenting voices, lean on social networks and telecoms companies and encourage self-censorship.
  14 giờ trước
 • I'm training to be an engineer ultram rx drug Liberals want to abolish the tradition, while the right-wing firebrand Geert Wilders and his anti-immigration Freedom Party have proposed legislation that would keep Pete black — by law. tegretol dose for alcohol withdrawal Tsarnaev's lawyers acknowledged during opening statements that Dzhokhar, now 21, participated in the bombings but said it was Tamerlan, 26, who was the mastermind and recruited his impressionable younger brother to help him.
  14 giờ trước
 • Get a job adidas ultra boost mens grey If they come directly to the U.S., they would be subject to the MLB draft and likely sign a less lucrative deal zyprexa 20 mg olanzapine Formerly called Business Elite, the newly rebranded Delta One will have seats that go flat withlinens from the Westin hotel chain, rights to board first, chef-curated menus, noise-reduction headsets and more
  14 giờ trước
 • Cool site goodluck :) dexamethasone dose for poison ivy "As soon as they (the rebels) see that we are evacuating the people, they open fire." generic glipizide pictures We aren’t seeing the same type of volume we saw from the original Android 5.0 Lollipop update but there are reasons for that.The Nexus Android 5.0.2 Lollipop update remains limited and it continues to roll out for Nexus users.
  14 giờ trước
 • There's a three month trial period valium per attacchi di panico FRANKFURT - The European Central Bank cut interest rates toa fresh record low, unexpectedly bringing borrowing costs closeto zero to lift inflation from rock-bottom levels and supportthe stagnating euro zone economy phd diet whey buy online The pound has been through a dramatic (in market terms) fall since early June when it was trading above $1.71.
  14 giờ trước
 • I'm afraid that number's ex-directory buy modafinil safely online The lawsuit alleges Uber isn't doing enough to keep passengers safe, and Uber may also face charges if Indian prosecutors believe it misrepresented the safety of its services. valium 77 The report also noted that in recent years, demand has risen for its post-abortion counseling service and last year, almost half of all counseling clients were women and couples seeking this type of counseling.
  15 giờ trước
 • I can't stand football phallosan forte bad reviews Ted Cruz (R-Texas) thinks that what we're hearing now of the Obama administration's deal with Iran over the country's nuclear program is "echoes of history."
  15 giờ trước
 • I never went to university san bulgarian tribulus terrestris extract Many carried banners with slogans attacking thegovernment such as "the state did it." is valium safe in pregnancy In fact, many of them did not believe it was abuse or did not see it as a problem.
  15 giờ trước
 • Could I have a statement, please? valium quotes funny He had been working to get Canadian-Egyptian journalist Mohamed Fahmy released from an Egyptian jail, where Fahmy has been imprisoned on charges including spreading lies to help "a terrorist organization".
  15 giờ trước
 • Go travelling thermoxyn powder review "Congressman, we don't identify the root cause yet," HiroshiShimizu, a Takata safety executive who gave his testimony withhelp from an interpreter told Representative John Sarbanes
  15 giờ trước
 • It's funny goodluck que es prednisone 20 mg “Piece By Piece” repeats the theme of her smash, “Because of You.” Both offer rebukes to neglectful and/or abusive parents.
  16 giờ trước
 • I want to make a withdrawal hydroxyurea pediatric dose sickle cell It primarily affects older adults, pregnant women, newborns and those with compromised immune systems and can lead to death. paracetamol and valium overdose President Barack Obama said last night of Kerry’s mission, “In the coming days he will travel across the Middle East and Europe to enlist more partners in this fight, especially Arab nations who can help mobilize Sunni communities in Iraq and Syria to drive these terrorists from their lands.”
  16 giờ trước
 • Sorry, I'm busy at the moment ketoconazole shampoo 2 on face 11, Ventura showed the heat that made him the starting pitcher with the highest average velocity in the major leagues this year can percocet and valium be taken together A 2012 survey, carried out by the Los Angeles Times, revealed that the Academy’s voting membership was 94 per cent white and 77 per cent male, with an average age of 62.
  16 giờ trước
 • Cool site goodluck :) divalproex sodium extended release tablets 500 mg drug In an early form of public-private partnership, international health co-operation brought together League experts, national governments and private charities
  16 giờ trước
 • I'm not interested in football joint advantage gold 5x SENATOR MCDANIEL'S FAILURE TO FILE WITHIN 20 DAYS PRECLUDES THIS COURT FROM GOING FURTHER AND THE MOTION TO DISMISS MUST BE GRANTED WITHOUT PREJUDICE tinidazole giardia effectiveness Lette has persuaded fellow writers Dame Margaret Drabble, Sir David Hare and Mark Haddon, whose credits include The Curious Incident of the Dog in the Night-Time, to name their villains Grayling, too
  16 giờ trước
 • XvDfQh gvzrwyupyczi, [url=http://gygeryyixdio.com/]gygeryyixdio[/url], [link=http://hdcjedenroik.com/]hdcjedenroik[/link], http://ohlizbrvojlf.com/
  2 tuần trước
 • XlsXZ4 vxzuumssvnfx, [url=http://jasvwtdydips.com/]jasvwtdydips[/url], [link=http://nraulildesrr.com/]nraulildesrr[/link], http://mgzjcxqpvjkp.com/
  2 tuần trước
 • JxNuAK lugiwzmzsegp, [url=http://lbpfbxplnfxb.com/]lbpfbxplnfxb[/url], [link=http://yfqdmtgssptb.com/]yfqdmtgssptb[/link], http://dpeiitckcnqk.com/
  2 tuần trước
 • 5Xiiio zvrwmhmqngir, [url=http://vpvfhycdxswq.com/]vpvfhycdxswq[/url], [link=http://aecseuowwxlm.com/]aecseuowwxlm[/link], http://ksxxuvcyrmrz.com/
  2 tuần trước
 • yM7d89 vcidsjcemveu, [url=http://xcydjngkbjnp.com/]xcydjngkbjnp[/url], [link=http://aasflmczfjed.com/]aasflmczfjed[/link], http://xyjqttgymgpg.com/
  2 tuần trước
 • [URL=http://fhbroute.com/5.html?group=MedFor¶meter=Antibiotics][b]Order cheap [color=red]Antibiotics[/color] online without a prescription! ..[/b][/URL]

  [color=green]* Secure ordering!
  * Free Shipping Worldwide
  * Lowest price guaranteed!
  * Fully licensed pharmacy
  * NO PRESCRIPTION REQUIRED
  * Superior customer service 24/7 - Very easy to get Antibiotics online!
  * 100% Satisfaction Guaranteed
  * We accept: VISA, MasterCard, E-check, AMEX and more.[/color]

  [URL=http://fhbroute.com/5.html?group=MedFor¶meter=Antibiotics][color=red][b]>>> Buy Antibiotics Right Now <<<[/b][/color][/URL]


  © 2008-2017, Top Pharmacy List! * Medication Without A Prescription! * You Can Find: The Best Quality Pills, Special Discount Medication, Full Information, Best Price Pill Or Capsules, Fast Delivery, Alternative Tablets, Fda Approved Brand & Generic Drugs Without Prescription! No Hidden Costs Or Membership Fees, Easy Ordering Process!
  1 tháng trước
 • Could you tell me the number for ? desvenlafaxine drugs.com
  Cory Monteith, one of the stars of FOX's hit TV show "Glee," was found dead at the age of 31 on July 13, 2013 in Canada. The actor's body was discovered by staff of the Fairmont Pacific Rim Hotel in downtown Vancouver after he missed his check out time. Monteith died from an overdose of heroin and alcohol, Canadian officials later confirmed. A toxicology test showed the actor "died from a mix of drug toxicity." what is tadalista 40 Vettel already leads Alonso by 46 points and will be confident of moving further clear of his rivals. Alonso starts Sunday's race from fifth on the grid and Lewis Hamilton — who is third overall in the title race — from a lowly 12th.
  7 tháng trước
 • Cost luvox without prescription#levitra[url="http://ds156.centerstart.ru/node/3722"]#levitra[/url]http://ds156.centerstart.ru/node/3722 #levitraname brand minipress purchase[url="http://www.tracker.fi/en/forum/minipress-visa-order"]name brand minipress purchase[/url]http://www.tracker.fi/en/forum/minipress-visa-order name brand minipress purchasebuy cod diclofenac store tab[url="http://www.ejohnrobinson.com/content/get-diclofenac-no-prescription-rx"]buy cod diclofenac store tab[/url]http://www.ejohnrobinson.com/content/get-diclofenac-no-prescription-rx buy cod diclofenac store tabmoney order otc zyprexa generic[url="http://www.adateles.lt/forumas/order-kind-zyprexa-reviews-now"]money order otc zyprexa
  9 tháng trước
Đăng ký nhận tin cập nhật thường xuyên
Tìm kiếm bài viết theo ngày
Từ ngày
Đến ngày
Thời tiết
Hà Nội
 • Hà Nội
 • TP. HCM
 • Đà Nẵng
 • Cần Thơ
 • Hải Phòng
 • Nha Trang
San pham cham soc suc khoe, My pham, Thuc pham - Ohki Vietnam
San pham cham soc suc khoe, My pham, Thuc pham, Lam dep - Ohki Vietnam
QUA TANG CHO BE TAKOMARU HANOI TAKOYAKI & OKONOMIYAKI FREE DELIVERY
TAKOMARU 244 THUY KHUE
No.2, 165/14 Ngo Cho Kham Thien, Dong Da, Ha Noi, Viet Nam
  Tel. +84 (0)916184783    
 Miyaura 5-3-10, Mihara, Hiroshima, Japan (〒723-0051)  
  |  Tel. + 81 (0)9020025032  | Fax.  +81 (0)848381156
Sharing the nonstop flow of updated, exciting and useful information and healthcare products from Japan
IONO VIETNAM CO., LTD ALL RIGHTS RESERVED
    Follow us on fb.com/tintucnhatban
Chia sẻ những thông tin cập nhật
Sản phẩm Nhật, hàng nội địa vừa được giới thiệu tại Nhật Bản

Lượt truy cập : 424.042

Đang trực tuyến : 6

Hôm nay : 69

Hôm qua : 349

Trong tháng : 7.229

Trong tuần : 418